Τα Αιτήματά μας




1) Δικαίωμα στην επιλογή ταμείου κρατικού ή ιδιωτικού όπως γίνεται στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες , Γερμανία – Βέλγιο κ.λ.π
Και επιστροφή κεφαλαίου σε όποιον δεν θέλει την συνέχισή του σε Ο.Α.Ε.Ε. Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΟΛΑ Η ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ .
Δείτε τι υσχύει για τους αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. http://wp.me/p2oQzG-2Y3

2)  Οι κρατήσεις για την ασφαλή διαβίωση, βάση νόμου πρέπει να είναι 20% του τζίρου (καθαρού πάντα). Νόμος που δεν τηρείται από τον ΟΑΕΕ.

3) Αναλογία: Ασφάλιστρα ανάλογα  με το εισόδημα. Σύνταξη ανάλογη με τα ασφάλιστρα, και περίθαλψη γιά όλους.

4) Κατάργηση της δίωξης των ασφαλισμένων.
Αποποινικοποίηση των οφειλών, ώστε να ο "ασφαλισμένος" μην χάνει την ελευθερία του αλλά ούτε την περιουσία του. Έτσι λοιπόν λέμε ΟΧΙ στη δίωξη του ασφαλισμένου. Οι πολίτες οφειλέτες του ΟΑΕΕ δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση που τους μαστίζει. Γιατί λοιπόν να σύρονται στα δικαστήρια και στις φυλακές ώς εγκληματίες; 

5) Κατάργηση της απαίτησης ασφαλιστικής ενημερότητας για θεώρηση ΚΒΣ.

Να μην εξαρτάται ο κάθε ασφαλισμένος από τον ΟΑΕΕ αν θα θεωρήσει βιβλία ή στοιχεία ΚΒΣ, με αποτέλεσμα να κλείνει η μια επιχείρηση, μετά την άλλη,  αφού ο "ασφαλισμένος" αδυνατεί μέσα στην κρίση να πληρώσει δόσεις ή να κάνει ρύθμιση . Αποτέλεσμα αυτού του μέτρου είναι να παύουν οι "ασφαλισμένοι" τις εργασίες τους, αφού οι πωλήσεις δίχως παραστατικά συνιστούν ποινικό αδίκημα.
Αυτό το μέτρο αυξάνει την ανεργία και επιδεινώνει την Ελληνική οικονομία.


6) Διαγραφή του χρέους για τον κλάδο υγείας.
Αν κάποιος ασφαλισμένος στον Ο.Α.Ε.Ε.  ασθενήσει κατά το διάστημα που οφείλει ληξιπρόθεσμες οφειλές,  τότε είναι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ και θα πρέπει να πληρώσει ο ίδιος για την θεραπεία του.
Αν αργότερα ο "ασφαλισμένος – ανασφάλιστος"  καταφέρει να εξοφλήσει  στον Ο.Α.Ε.Ε. τις οφειλές με τις προσαυξήσεις τους, θα ήταν τότε λογικό και ηθικό  να του καταβληθούν και τα χρήματα που δικαιούται  για την περίθαλψη κλπ.
   Όμως ενώ ο ΟΑΕΕ δεν ζημιώθηκε από τον ασφαλισμένο, αφού τελικά έλαβε αναδρομικά όλες τις εισφορές και τις προσαυξήσει για την καθυστέρηση,  αρνείται  να  αποδώσει  αναδρομικά τα χρήματα που δικαιούται ο ασφαλισμένος λόγω ασθενείας.
Η λογική είναι απλή: αφού εσύ ΟΑΕΕ δεν με καλύπτεις ασφαλιστικά, εγώ γιατί πρέπει να τα πληρώσω;

7) Να υπάρχουν κριτήρια αξιοπρεπούς διαβίωσης.  Δεν εννοείται κοινωνική ασφάλιση που στερεί στον πληθυσμό την δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης πάνω από το όριο της φτώχειας (με κριτήρια βέβαια της πραγματικής οικονομίας)

8) Διαφάνεια στη διαχείριση του ταμείου.
Να δίνουν λογαριασμό που επενδύουν τα χρήματά μας και πόσους τόκους πήραμε.
Ο ΟΑΕΕ παρανόμως και αδιαφορώντας καρπώνεται το περιουσιακό μας στοιχείο στο οποίο παρανόμως δεν έχουμε πρόσβαση ούτε δυνατότητα ελέγχου επί της διαχείρισης. Γιατί επενδύουν τα χρήματά μας σε χρηματιστήρια, τράπεζες κ.λ.π άνευ της δικής μας ενημέρωσης και άδειας.

9) Αμφισβητούμε τις χρεώσεις που μας καταλογίζουν και προβαίνουμε σε παύση πληρωμών των εισφορών τους αμάχητα όπως και αυτοί αμάχητα μας επιβάλουν το καθεστώς τους σύμφωνα με τις αρχές της ισότητας (άρθρο 4Σ) που αναγνωρίζει και η νομολογία.
Βάση του συντάγματος (άρθρο 120Σ) και του ποινικού κώδικα που επιτάσσει, να μην συναινούμε ούτε να διευκολύνουμε την διάπραξη εγκληματικών ενεργειών.

________________________________________________________________





1 σχόλιο:

  1. απλα... απο 1/1/15 ολοι θα περνετε συνταξη 360 ευρω,και αυτο που λενε οι ( βολευτακιδες ) που διαβασαν το μνημονιο κανα δυο ωρες,οτι αναλογα οτι εχεις πληρωσει θα παρεις ειναι μργα ψεμα, ζητηστε τον πινακα με τα ημερομισθια, και ενσημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή