Κατασχέσεις με συνοπτικές διαδικασίες για οφειλές στον ΟΑΕΕ – Υποθέσεις στα χέρια εισπρακτικής εταιρίας


-Στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα φιλοξενήθηκε η πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Εταιρίας “Ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ

Προσπάθειες για την ανατροπή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών ακίνητης περιουσίας οφειλετών του ΟΑΕΕ καταβάλλουν ασφαλισμένοι, οι οποίοι επιχειρούν – και έως έναν βαθμό επιτυγχάνουν – να οργανωθούν και να συσπειρωθούν ώστε να ορθώσουν το ανάστημα της αντίστασης. 

Τα χιλιάδες ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ που κατέφτασαν πριν από μερικούς μήνες μαζικά σε ασφαλισμένους του οργανισμού προκάλεσαν το πρώτο κύμα πανικού, το οποίο μετουσιώθηκε σε κάποιες εκ των περιπτώσεων σε καταγγελίες τόσο προς τη διοίκηση του ΟΑΕΕ όσο και προς τον Συνήγορο του Πολίτη. Οι ασφαλισμένοι αντιδρούν για το ύψος των οφειλών που διεκδικεί από τους ίδιους ο οργανισμός για το διάστημα που δεν έχουν καταβάλει τις εισφορές τους, καθώς όπως τονίζουν χαρακτηριστικά μέσα στην οφειλή περιλαμβάνεται και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την οποία ωστόσο δεν απολαμβάνουν όσοι δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι. 

Πλέον, τα πράγματα φαίνεται πως γίνονται ακόμη πιο δύσκολα με το ενδεχόμενο των άμεσων κατασχέσεων να φαντάζει πλέον πολύ πιθανό, κυρίως μετά τις εκλογές της άνοιξης. 

“Δεν μπορεί να με χρεώνει εμένα για κάτι που δεν μου προσφέρει” σημειώνει η κα Ελένη Βνάτσιου, εκπρόσωπος της Μη Κυβερνητικής Εταιρίας Ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ, που ξεκίνησε ως μια διαδικτυακή ομάδα που στη συνέχεια απέκτησε νομική υπόσταση λειτουργώντας προς όφελος χιλιάδων απεγνωσμένων οφειλετών του ΟΑΕΕ ανά τη χώρα. 

“Χωρίς δικαστήρια, χωρίς τίποτα θα μπορεί μπορούν να κάνουν κατασχέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω ήδη φάκελοι έχουν μεταβιβαστεί σε εισπρακτική εταιρία. Θέλουν να γονατίσουν τον κόσμο για να μην μπορεί να αντιδράσει” προσθέσει η ίδια, εξηγώντας πως “εμείς κάνουμε μια αίτηση για να πάρουμε τον φάκελό μας για να δούμε τι χρωστάμε στον ΟΑΕΕ για να κάνουμε μια ένσταση, την οποία εμείς προσφέρουμε δωρεάν στον κόσμο. Με αυτήν προστατευόμαστε από τις κατασχέσεις για κάποιο χρονικό διάστημα. Μετά αρχίζουμε τις προσφυγές στη δικαιοσύνη. Θα φτάσουμε και στο ανώτερο δικαστήριο”.

Όπως σημειώνει η κα Βνάτσιου, στόχος της ως άνω οργάνωσης δεν είναι άλλος από τη συσπείρωση των ασφαλισμένων, τόσο για τη συρρίκνωση των δικαστικών εξόδων όσο και για την ενίσχυση της αντίδρασης. 

“Μεμονωμένα και από την Ξάνθη έχουν έρθει πολλοί σε επαφή μαζί μας. Δεν μπορώ να σας πω το πόσοι, γιατί αυτό θα το ξέρω όταν προχωρήσουμε δικαστικά και εκεί θα δούμε πόσοι συνεχίζουν μαζί μας” υπογραμμίζει η ίδια, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως “αν όλοι οι πολίτες που χρωστάμε συγκεντρωθούμε τότε δεν θα χρειαστεί ούτε δικαστήριο να κάνουμε. Αλλά δυστυχώς κάποιο φοβούνται, κάποιοι ντρέπονται ενώ δεν θα έπρεπε γιατί μας κλέβουν και εμείς είναι σαν να ντρεπόμαστε να τους καταγγείλουμε στην αστυνομία. Την οικονομική κρίση την έφεραν αυτοί και θέλουν να μας περάσουν ότι φταίμε εμείς”

Ακούστε όλη τη συνέντευξη της κα Βνάτσιου στον FM100 
thrakitoday.com

1 σχόλιο:

  1. τι σχολια να υπαρχουν?με τετοιες αναρτησεις τρομοκρατουν τους τρομοκρατημενους..............3 χρονια δεν πληρωνω.....ελατε να παρετε κατιτις.....οποιος βαει υπογραφη σε κατασχετηριο,να ξερει οτι αναλαμβανει την ευθυνη για οτι του συμβει,αυτουνου ΚΑΙ της οικογενιας του........

    ΑπάντησηΔιαγραφή