O ΟΑΕΕ είναι μια κοινή ΑΠΑΤΗ.

Η αλήθεια για το παλιό ΤΕΒΕ / ΤΑΕ νυν ΟΑΕΕ, είναι δυστυχώς μία:
Πρόκειται για την μεγαλύτερη καλοστημένη κρατική κομπίνα που έχει γίνει στην Ελλάδα, εναντίον των μικρο-επαγγελματιών. Που κανένας δεν τολμά να θίξει.


Και εξηγούμαι:


1. Είναι υποχρεωτική η ασφάλιση. Αν και είσαι "ελεύθερος" (υποτίθεται) επαγγελματίας και δεν επιβαρύνεις ΚΑΝΕΝΑΝ έχοντας αναλάβει 1000 ρίσκα, δεν έχεις το δικαίωμα να ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ αν και που θα ασφαλιστείς.


2. Τα ασφάλιστρα είναι υπερβολικά υψηλά και ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα. Αυξήθηκαν και οι κατηγορίες, για να στα παίρνουν ακόμα περισσότερα. Εχεις-δεν έχεις έσοδα. Τους ειναι αδιάφορο, να τα παιρνουν μόνο τους ενδιαφέρει.


3. Οι παρεχόμενες ιατρικές και φαρμακευτικές υπηρεσίες είναι χειρίστης ποιότητας. Το >50% των συμβεβλημένων ιατρών είναι ακατάλληλοι. Όποιος έχει πάει σε 2-3 γιατρους ΤΕΒΕ, γνωρίζει. Να μην πω περισσότερα, οσοι κατάλαβαν .. κατάλαβαν.


4. Σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ νοσοκομείο ΔΗΜΟΣΙΟ (!!!) δεν είναι συμβεβλημένο με τον ΟΑΕΕ, και πρώτα ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τις εξετάσεις και μετά τρέχα να πάρεις φραγκοδίφραγκα.


5. Είσαι υποχρεωμένος να πάς ΜΟΝΟ σε γιατρούς που έχεις δηλώσει για 12 μήνες. Αν δεν σου αρέσει ένας γιατρός, δεν μπορείς να πάς σε άλλον. Αυτό είναι επιστημονικής φαντασίας, απίστευτο, αδιανόητο και κανείς δεν ενδιαφέρεται να το αλλάξει. Χούντα.


7. Σε πάρα πολλές περιοχές ΔΕΝ υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί. Καθόλου. Η πρέπει να ταξιδέψεις για να πας στον κοντινότερο, η να πληρώσεις και να πας όπου θες με δικά σου χρήματα (που δεν τα παίρνεις πίσω). Και δεν λεω ότι στην Κηφισιά δεν έχει γιατρο και πρέπει να πας μέχρι το Μαρούσι, μιλάω κυρίως για τα ΝΗΣΙΑ, την επαρχία κλπ.


8. Δεν καλύπτει ένα σωρό απο πράγματα, Αποκλειστικές πχ καθόλου, ειδικές αξονικές, προληπτικές κλπ. Τίποτα. ΑΠΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τις εισφορές και δεν μιλάς. Το βουλώνεις κοινώς.


9. Αν δεν είσαι ενήμερος φορολογικά, ΔΕΝ ΣΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ στις εφορίες. Παρανόμως βέβαια (με νόμο του 90 του Μητσοτάκη). Παρανόμως γιατι έτσι σε ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να δουλεύεις μαύρα. Σε ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ να κόψεις αποδείξεις που σημαίνει απόδοση ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος. Αυτό κατά την γνώμη μου είναι παράνομο και εναντίον στα δημόσια συμφέροντα. Ασε που δεν ισχύει ΠΟΥΘΕΝΑ στην Ευρώπη.


10. Ο ΟΑΕΕ μετά απο 1-2 χρόνια αν δεν πληρώσεις, σου κάνει ΜΗΝΥΣΗ και πας ΠΟΙΝΙΚΟ δικαστήριο. Την 1η φορά ίσως την γλυτώσεις, την 2η όμως πας μέσα. Την 3η και μετα δεν μπορείς καν να την εξαγοράσεις. Και φυσικά πας-δεν πας ΦΥΛΑΚΗ, το χρέος παραμένει ανέπαφο. Πας δηλαδή φυλακή γιατί δεν μπορείς να πληρώσεις ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ σου. Πρωτοφανή πράγματα που πάλι δεν ισχύουν ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ.


11. Ο ΟΑΕΕ είναι χειρότερος απο τους τόκους της Τράπεζας. 26%- Τοκογλύφοι. Γιατί δεν μιλάει κανένας για αυτό ;

12. Οι εργατοπατέρες των ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι κόπτωνται (με τις ετήσιες συνδρομές μας, άλλη απάτη και αυτή) για τα συμφέροντά μας, δεν λένε ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Ομερτά. Να σιχαίνεσαι είναι. Να μην πω για την Ελληνική βολεμένη ψευτο-αριστερά. Τσιμουδιά και αυτή.


13. Οταν πας να κάνεις "ρυθμιση" στον ΟΑΕΕ πληρώνεις και παράβολο 50 eur . Απίστευτα πράγματα. Υποτίθεται ότι δεν έχεις λεφτά και πας να βοηθηθείς, αλλά ούτε αυτό τους ενδιαφέρει.


14. Οι "ευνοικές ρυθμίσεις" είναι της πλάκας, μια και απαιτουν και την καταβολή του τρέχοντος ασφάλιστρου. Αυτό μαζί με τις δόσεις φτάνει σε ποσα 1.500 - 2000 ευρω το διμηνο. Αδύνατο να πληρωθουν. Αρα μας δουλεύουν.


15. Οταν δεν πληρώσεις 2μηνιαία ασφάλιστρα δεν έχεις ιατρική και φαρμακευτική ασφάλεια. Παρόλα αυτά τα χρήματα τα χρωστάς. Και ούτε σου πληρώνουν τα έξοδα σε γιατρους και φάρμακα που έκανες το διάστημα που δεν σε κάλυπταν. Που αλλού ισχύει κατι τέτοιο ; Αν δεν πληρώνεις, να σε διαγράφουν ΠΛΗΡΩΣ. Η είσαι ασφαλισμένος ή όχι. Εδώ και εισαι στα χαρτιά (σε χρεώνουν και με τοκους 26% ) αλλά ασφάλεια δεν εχεις. Τι ακριβώς πληρώνεις να μας εξηγήσει καποιος. Περιμένω απάντηση αλλά μάταια νομίζω.


16. Στους αναγνώστες που λένε ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που δεν (έχουν να) πληρώνουν, είναι κλέφτες και απατεώνες, να τους πω ότι δεν μιλάμε ούτε για ΦΠΑ, ούτε για φορολογητέο εισόδημα. Τα έχουν μπερδέψει, ή επίτηδες τους τα έχουν μπερδέψει. Μιλάμε για ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ εισφορές για την πάρτη μας. Που αν δεν πληρώσεις, δεν έχεις ούτε ασφάλεια, ούτε σύνταξη. Αρα ούτε επιβαρυνση του κράτους. Αρα τι ζόρι τραβάνε, μπορούν να μας εξηγήσουν ; Προφανώς είναι βαλτοί.
Είμαστε η «εύκολη λεία» του φοροεισπρακτικού κράτους
Τα πράγματα είναι απλά το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης είναι 6,950 παντού στηνΕυρώπη.
Aπό 6,950 και πάνω 9% απο τα καθαρα κερδη
Ενώ πρόκειται για αυτασφάλιση, ο αδύναμος να ασφαλιστεί διώκεται ποινικά ενώ κινδυνεύει και με κατασχέσεις. Παράλληλα η ΑΠΑΤΗ ΟΑΕΕ ολοκληρώνεται με την είσπραξη του ποσού της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, (εντόκως) αν και αυτή δεν παρέχεται!
Μόνο στην χώρα μας οι εισφορές έχουν την μορφή ενός αυθαίρετου φόρου επί της δραστηριότητας των ΕΕ, δίκην χαρατσιού!
Για πόσο καιρό νομίζουν ότι αυτή η ληστεία μπορεί να συνεχιστεί και μάλιστα με ταυτόχρονη μείωση των συντάξεων;


O ΟΑΕΕ είναι μια κοινή ΑΠΑΤΗ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΕΣ
ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΎΜΕ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΗ




 • Το χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο
  και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.
  Ο Αυτοαπασχολούμενος γιατι δεν εχει αφορολογητο όπως όλοι οι έλληνες;
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ;
 • O ΟΑΕΕ είναι μια κοινή ΑΠΑΤΗ.
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΕΣ
  ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΎΜΕ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
  ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΗ
 •  TEBE,KEAO, ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ!
  ΡΟΒEΡΤΟΣ ΣΠΥΡOΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ
 • Δεν θα πληρώνει τα ιδια αυτος που εχει μηδενικο εισοδημα με αυτους που εχουν εκατονταδες χιλιαδες εισοδημα από την Aσκηση Eπαγγέλματος.

  Aυτη η Aλητεια Nα Σταματήσει !!!!
  Η Ελλάδα - θέλουν δεν θέλουν κάποιοι - θα βγει από τη "ζούγκλα" και θα τιμωρήσει όλα τα "θηρία", που κατά καιρούς την "κατασπάραξαν".

 • Εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε, από εμάς κλέβουν και ζουν.
  Αυτοί καταστρέψανε την εθνική παραγωγή και άρα αυτοί οδήγησαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων στην ανεργία.
  Αυτοί οδήγησαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων κάτω από τα όρια της φτώχειας.
  ΑΜΕΣΟ κλεισιμο των φαληρημενων,ΚΟΣΤΟΒΟΡΩΝ, διεφθαρμενων ΤΑΜΕΙΩΝ!
  ΟΑΕΕ -τελος!

  Τελειωσαν οι αποκριες
  ΓΕΝΟΠΙΤΕΣ και ΑΔΕΔΥΤΕΣ !
  ΚΟΠΡΙΤΟ/ΛΑΜΟΓΙΟ/ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
  ΒΡΟΥΤΣEΣ με ΠΟΥΤΣΕΣ


 • Kokonas George »»» https://www.facebook.com/groups/tameioemporon

  1 σχόλιο:

  1. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ......είναι παράνομες χρεώσεις Απόφαση μιας ώρας είναι. To TEBE OAEE ΤΣΜΕΔΕ κ.α. είναι αυτασφάλιση.
   Η αυτασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική, και αν είναι, να γίνει με 80 € το μήνα, όχι 480 € το μήνα.
   Το ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ διοικείται με νόμο του 1967 (δικτατορίας), για ένα κάτοικο διαφορά, απο 1999 σε 2000 κατοίκους, χρεώνεσαι 7 φορές περισσότερες εισφορές ακόμα και με μηδενικό εισόδημα. Έτσι μας κυβέρνησαν 40 ΧΡΌΝΙΑ Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΉ κ.συνεργασίες. To TEBE OAEE ΤΣΜΕΔΕ κ.α. είναι αυτασφάλιση. Η αυτασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική. Διαγραφή οφειλών τώρα, και από 80 € υγεία για όλους και εθνική σύνταξη. περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα ΚΟΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ και http://www.tasiopoulospanagiotis.gr/
   Κάθε κόμμα και κάθε πολιτικός που δεν συμμερίζεται και δεν προωθεί λύσεις για τα παραπάνω θέματα, είναι εκτός τόπου και χρόνου.
   Όσοι πήγαν φυλακή για το ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ κ. α., να αποζημιωθούν με συμψηφισμό οφειλών προς την εφορία.
   120.000 μηχανικοί και 500.000 μικροεπαγγελματίες, διώκονται για χρέη αυτασφάλισης ! ! ! Οι εγκληματίες συνεχίζουν το …έργο τους…Nέες επιχειρήσεις δεν ανοίγουν λόγω ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ, με 500 € το δίμηνο !
   Tο Κόμμα Επαγγελματιών Ελλάδος, και ο ιδρυτής του Τασιόπουλος Παναγιώτης, αυτά τα λένε 4 χρόνια !!!
   ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΤΟ ΛΌΓΟ ΊΔΡΥΣΑ ΤΟ ΚΌΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΏΝ ΕΛΛΆΔΟΣ.

   ΑπάντησηΔιαγραφή