Έκαναν πίσω μετά την κατακραυγή αλλά δεν πείθουν: «Δεν θα κυνηγάμε ακόμα για χρέη 300 ευρώ»


Ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, προσπάθησε να καθησυχάσει τους Έλληνες φορολογούμενους, όσον αφορά τα κατασχετήρια εξπρές για χρέη προς το δημόσιο που θα αρχίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Στην ουσία πάντως δεν καθησύχασε κανέναν, γιατί πολύ απλά είπε ότι οι εφορίες δεν θα κυνηγήσουν αρχικά τους οφειλέτες μικρών ποσών, έως 1.500 ευρώ, αλλά ψάχνουν τους μεγαλοοφειλέτες. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό» και επειδή είναι πολλά τα παραδείγματα όπου μεγαλοοφειλέτες ξεγλίστρησαν από τη… δαγκάνα της εφορίας, το… μάρμαρο πάλι θα κληθεί να το πληρώσει ο μεσοαστός, αυτός που παλεύει καθημερινά για να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένειά του με λίγα λεφτά.
Προτεραιότητα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι το «κυνήγι» των μεγάλων χρεών, σύμφωνα με τον κ Θεοχάρη…
«Μην φανταστείτε ότι πάμε στα 300 ευρώ… Δεν είναι θέμα ότι βάζουμε όριο, αλλά κάθε εφορία ξεκινά από το μεγαλύτερο χρέος που έχει και πάμε προς τα κάτω. Δεν ξεκινάμε από τα 1.000, 2.000 ή 3.000 ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης. Πάντως, ειδοποιητήριο «ραβασάκι» απεστάλη ακόμα και σε μικροοφειλέτες, κάτι που προσπάθησε να δικαιολογήσει ο γενικός γραμματέας εσόδων, λέγοντας ότι «η αποστολή των ειδοποιητηρίων ήταν να ενημερωθούν οι φορολογούμενοι που ενδεχομένως δεν είχαν ενημερωθεί ποτέ ότι έχουν κάποιο χρέος και γι' αυτό γίνονται πλέον υπενθυμίσεις κάθε μήνα γι’ αυτό…».
Ο κ. Θεοχάρης συμπλήρωσε ότι πρέπει κάποιος να ενδιαφέρεται για τη ρύθμισή του και πως ακόμη και αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί και δίνει ένα ποσό έναντι «αυτό το λαμβάνουμε υπόψη και το παρακολουθούμε. Μην δραματοποιούμε τα πράγματα…».
Τέλος, αναφερόμενος στο φόρο ακινήτων ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων τον χαρακτήρισε «αριστερό» αφού, όπως υποστήριξε, «σίγουρα δεν είναι ένας φόρος που τον ζητάει η φιλελεύθερη ομάδα».
Συντάκτης: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου