Νέα βόμβα Ρωμανιά: Η τρόικα έδωσε εντολή να εξαιρεθεί η περιουσία των ταμείων από τις αναλογιστικές μελέτες (Video)


Επανήλθε στις καταγγελίες για τις αναλογιστικές μελέτες των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίες οδήγησαν σε μειώσεις συντάξεων ο Γιώργος Ρωμανιάς, τονίζοντας ότι η περιουσία τους εξαιρέθηκε από τις μελέτες μετά από εντολή της τρόικας.
«Κάνανε την αναλογιστική μελέτη και βάλανε στο σκέλος των αναμενομένων εισπράξεων μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές και στο σκέλος των δαπανών τις συντάξεις, παρελήφθη το σύνολο της περιουσίας των ταμείων, των καταθέσεων των ομολογιών και όλη η περιουσία των Ταμείων. Δεν μπορούνε να λένε ότι τόσα θα εισπράξω αγνοώντας τις αποδόσεις της περιουσίας» είπε ο Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
«Ο προσδιορισμός των συντάξεων και στο μέλλον εξαρτάται από αυτό και οι συντάξεις στο μέλλον θα είναι σε συνάρτηση με το δημόσιο χρέος», είπε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
«Δεν καταλογίζω ευθύνη στην αναλογιστική αρχή» είπε ο Γ. Ρωμανιάς, «η τρόικα είπε να εξαιρεθεί η περιουσία των ταμείων από τις αναλογιστικές μελέτες. Η τρόικα έδωσε ένα πακέτο και σε αυτό το πακέτο δεν γίνεται καμία αναφορά για την περιουσία των ταμείων, και τόνισε ότι θα γίνουν νέες αναλογιστικές μελέτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τις αντιδράσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις καταγγελίες του, ο κ. Ρωμανιάς τόνισε ότι «ο κ. Βρούτσης δεν ξέρει από ασφαλιστικά» για την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι εισάγει μηχανισμό αναπλήρωσης των απωλειών των δημόσιων ταμείων από το PSI αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα».

1 σχόλιο: