Πρωτοβουλία διαγραφής από τις χρεώσεις του ΟΑΕΕ

Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 120 ασφαλισμένοι στο ταμείο του ΟΑΕΕ, ενώ η ενημέρωση είναι ακόμη σε εξέλιξη. Μετά την κατάθεση της επιστολής με τα αιτήματά τους οι ασφαλισμένοι θα ξεκινήσουν δικαστικό αγώνα. Διαβάστε τι αναφέρει η επιστολή Συνολικά 120 επιχειρηματίες του Αγρινίου, ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ασφαλιστικές εισφορές του ταμείου τους έχουν κινητοποιηθεί, καταθέτοντας επιστολές στο υποκατάστημα του ΟΑΕΕ στο Αγρίνιο, ώστε σε δεύτερη φάση να προχωρήσουν σε δικαστικό αγώνα. Θέλουν να σταματήσει η χρέωσή τους για παροχές που πλέον δεν έχουν, διότι δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στα χρέη τους που έχουν συσσωρευτεί, ως προς τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Συνεπώς ζητάνε με την επιστολή αυτή να διαγραφούν τα χρήματα από τα έτη που χρωστάει ο καθένας, τα συντάξιμα και να τους χορηγηθεί αναλογικά το τι έχουν πληρώσει.

Συγκεκριμένα η επιστολή γράφει: «Από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση και μέχρι σήμερα έχω τόσο σημαντική πτώση του τζίρου της επιχείρησής μου, ώστε να μην μπορώ να ανταπεξέλθω στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα την μη ασφάλισή μου από το εν λόγω ταμείο μέχρι και σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι, να συσσωρευτούν πολλά χρέη για τα οποία ο ΟΑΕΕ συνεχίζει να με χρεώνει με τεράστια ποσά σε τόκους και αυξήσεις των μη καταβαλλομένων ασφαλιστικών μου εισφορών. Και ερωτώ λοιπόν, γιατί με χρεώνει για παροχές που δεν έχω; Εγώ αδυνατώντας να ανταπεξέλθω στα ασφάλιστρα δεν απαίτησα ποτέ για όλο αυτό το διάστημα βιβλιάριο υγείας αλλά ούτε και καμία άλλη παροχή, γιατί όπως είχα ρητά ενημερωθεί, αν δεν πληρώνεις δεν δικαιούσαι βιβλιάριο υγείας ούτε οποιεσδήποτε άλλες παροχές. Φυσικά κατανοώ πως όλο αυτό είναι λογικό, αλλά γιατί εξακολουθεί να με χρεώνει για υπηρεσίες που δεν έχω; Από την στιγμή που δεν μου παρέχει κάτι γιατί συνεχίζω να υποχρεούμαι να πληρώνω; Μήπως όταν πληρώσω αναδρομικά θα μου παρέχουν και «αναδρομική ιατροφαρμακευτική κάλυψη»; Ας διαγράψουν λοιπόν τα χρόνια που χρωστάω στο εν λόγω ταμείο από τα συντάξιμα και ας μου δώσουν αναλογικά το τι έχω πληρώσει! Και όταν αποκατασταθώ οικονομικά τότε σκοπεύω να συνεχίσω την εν λόγω ασφάλεια! Το να μου χρεώνουν παροχές που δεν μου προσφέρουν είναι παράλογο! Παρακαλώ να εξετάσετε την επιστολή μου και να μου αναπτύσσετε σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Η πρωτοβουλία αυτή είναι πανελλαδική και πρωτοξεκίνησε από τους Αγρινιώτες κ. Σωτήρη Τηγανίτα και κα Ελένη Βνάτσιου και τον κ. Θεόδωρο Αγιωτάκη από την Σύρο και αποσκοπεί να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο, καθώς η πληροφόρηση ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Την ερχόμενη Τετάρτη μέλη της πρωτοβουλίας αυτής θα βρίσκονται πάλι έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ Αγρινίου και θα συνεχίζουν την ενημέρωση και τις εγγραφές μελών. Παράλληλα τα 120 ήδη συγκεντρωμένα μέλη θα αποτανθούν σε δικηγόρο, ώστε να συντονιστούν και να ξεκινήσουν τον δικό τους αγώνα και κάθε νέο μέλος που θα προσαρτάται στην ομάδα των 120 θα ενημερώνεται αναλόγως.

Κων/νος Χονδρός - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. τι να πω και γω με ακρωτριασμό άκρου που έπρεπε τόσα χρόνια να πληρώνω τα ίδια με αρτιμελή, για να παίρνω ένα μικροποσό για αλλαγή τεχνητού μέλους κάθε 5! χρόνια..ουσιαστικά η αιτία που διέκοψα την επιχειρηματική μου δραστηριότητα πριν 3 χρόνια ήταν το καθεστώς του πρώην ΤΕΒΕ..εύχομαι να δικαιωθούμε κι εμείς οι ΑμεΑ επιχειρηματίες κάποτε, που τα συνταγματικά μας δικαιώματα είναι μόνο στα χαρτιά και στα λογύδρια του κάθε πολιτικάντη κερατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή