Ενημέρωση από την Ανοιχτή Συνέλευση στο ΤΕΕ 29/11


Η χτεσινή Ανοιχτή Συνέλευση στο ΤΕΕ αποδείχτηκε πολύ σημαντική και χρήσιμη.
Παραβρέθηκε μια ομάδα από τους ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ (που συγκροτήθηκαν σε  σύνολό που αριθμεί μερικές χιλιάδες εμποροβιοτέχνες) και μας ενημέρωσε για τα προβληματα του χώρου τους, καθώς και για τη μέθοδο που προτίθενται να ακολουθήσουν : άμυνα νομικής βάσης.
Για αυτό το θέμα στη συνέχεια έγινε μια αναλυτική ενημέρωση από τον πρώην εισαγγελέα  Ιωάννη Σακκά.
Μας ανέλυσε τη νομοθεσία και τις συμβάσεις που είναι υπερ μας και κατά, δείχνοντας έτσι το νομικό οπλοστάσιο που έχουμε στη διάθεση μας. Αυτό το οπλοστάσιο μπορεί να αποτελέσει ακόμα ένα εργαλείο  άμυνας ή/και διεκδίκησης σε όσους επιθυμούν να αντισταθούν στη θυματοποίηση και την εξόντωση τους ως επαγγελματίες και άνθρωποι- να υπερασπιστούν δηλαδή τα δικαιώματά τους, που είναι και το κλειδί- στο βαθμό που ο νομικός δρόμος είναι κι αυτός απαραίτητος και δεν αποφεύγεται εν τέλει.
Οι ερωτήσεις κι ο διάλογος που ακολούθησε ήταν γόνιμος κι εξίσου χρήσιμος, μιας και εξειδικεύτηκε πλεον η συζήτηση περί του χώρου των μηχανικών.
Έτσι μοιράστηκε η συσσωρευμένη γνώση που είχε συγκεντρώσει ο κ. Σακκάς στο θέμα της νομοθεσίας  για την ασφάλιση υγείας σε κρατικό φορέα (και για αυτό τον ευχαριστήσαμε ιδιαίτερα) κι αποκρυσταλλώθηκε μια ενδεχόμενη διαδικασία νομικής βάσης και για εμάς, τους μηχανικούς (αν)ασφαλισμένους στο ΤΣΜΕΔΕ- ΕΤΑΑ.
Εμείς με τη σειρά μας ενημερώσαμε την ομάδα των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ για τις δικές μας κινηματικές διαδικασίες κι επιτυχίες της προηγούμενης περιοδου στο ΤΣΜΕΔΕ και το ΕΤΑΑ, με την επίτευξη της σφράγισης των βιβλιαρίων ανασφάλιστων συναδέλφων και του παγώματος των αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών με όχημα την αλλαγή τριετίας, δείχνοντας τους έτσι τον εναλλακτικό δρόμο -αλλά και νικηφόρο όταν αναλαμβάνεται συστηματικά και με συνέπεια- της κινηματικής διαδικασίας.
Δείξαμε δηλαδή,  μέσα από τις νίκες που είχαμε, ότι η κινηματική διαδικασία επίσης δεν αποφεύγεται, αν κανείς θέλει να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα.
Τα έγγραφα που μας δόθηκαν, σχετίζονται με τη νομική διαδικασία που μπορεί να αναληφθεί και μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα και για εμάς.


Επίσης σημαντικές πρόσθετες πληροφορίες από την ομιλία του κ. Σακκά:
Για άρθρα του: http://sakkas-ioan.eu/  και http://sakkasioannis.blogspot.com
“εισιτηριο ελευθερης προσβασης σε υπηρεσιες πρωτοβαθμιας φροντιδας υγειας” :
www.healthvoucher.gr/Default.aspx
Και δυο  ιστοσελίδες απο την ομάδα ανασφάλιστων ελεύθερων επαγγελματιών :
http://oaeevictims.blogspot.gr/2013_07_01_archive.html


by  on  • 12:51 pm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου