Δεν μπορούν να μαζέψουν χρήματα στον ΟΑΕΕ


Η... βόμβα που είναι έτοιμη να σκάσει στα χέρια των κυβερνώντων ονομάζεται ΟΑΕΕ, αφού είναι γνωστό πως οι οφειλέτες έχουν φτάσει περίπου 400.000 και πως ο Οργανισμός δεν μπορεί να μαζέψει χρήματα. Η διοικητής του ΟΑΕΕ, Γεωργία Κωτίδου ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τόνισε ότι από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα στις ρυθμίσεις τακτοποίησης οφειλών εντάχθηκαν μόλις 28.500 ασφαλισμένοι -ποσοστό 7%- 8%. Ειδικότερα η κα. Κωτίδου ανέφερε ότι ποσοστό 60% των οφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση οφείλουν έως 15.000 ευρώ, όμως το 31% του συνόλου των οφειλετών του ΟΑΕΕ οφείλει περισσότερα από 20.000 ευρώ, ποσό που καθορίστηκε ως όριο για ένταξη στη ρύθμιση.
Η διοικητής του ΟΑΕΕ ενημέρωσε επίσης ότι ο Οργανισμός κεφαλαιοποίησε περίπου 170 εκατομμύρια  ευρώ από την εφαρμογή των ρυθμίσεων, ωστόσο - όπως είπε - αν οι ρυθμίσεις ήταν ευνοϊκότερες (επί παραδείγματι να υπήρχαν σημαντικές εκπτώσεις στα τέλη καθυστέρησης) οι εισπράξεις για το Ταμείο θα ήταν μεγαλύτερες. Στη συνέχεια τόνισε ότι η διοίκηση έχει καταθέσει προτάσεις για μείωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε περιπτώσεις οφειλών έως 10.000 ευρώ, όπως να μην απαιτείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας κ.α. Αν ισχύει αυτό το ζήτημα τότε θα είναι μια μεγάλη βοήθεια απέναντι σε όλους τους επαγγελματίες.
Σε κάθε περίπτωση είπε ότι δεν είναι αλήθεια πως δεν μπορεί οφειλέτης να ρυθμίσει τις οφειλές του 2013 αν οφείλει και το 2012, αντιθέτως μπορεί να προσέλθει στον ΟΑΕΕ και να ρυθμίσει τα χρέη του και των δύο ετών. Οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ που συνεχώς κινητοποιούνται για να σώσουν τις περιουσίες τους και την αξιοπρέπειά τους είχαν τονίσει πως τους ενδιαφέρει πέρα από τις ρυθμίσεις να μη χάνουν και το βιβλιάριο υγείας. κάτι που η κα. Κωτίδου δεν ανέφερε και φυσικά εμείς οφείλουμε να το υπενθυμίσουμε και να περιμένουμε απαντήσεις πάνω σ'αυτό το ζήτημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου