Δεν μπορούν να πληρώσουν οι επαγγελματίες στην Ορεστιάδα

   
EEVOP
Μετά το μπαράζ επιστολών του ΟΑΕΕ προς τους ασφαλισμένους του (αλλά ανασφάλιστους στον κλάδο υγείας!) που αδυνατούν να καλύψουν τις εισφορές τους, στις οποίες απειλούσε με κατασχέσεις, η ΕΕΒΟΠ (Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας) απάντησε με επιστολή στην οποία εκφράζει την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ των μελών της για την αδιαλλαξία της Διοίκησης του Οργανισμού.
“Με την παρούσα επιστολή εκφράσουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ των Επαγγελματιών και Εμπόρων της ακριτικής Ορεστιάδας, σχετικά με την αδιαλλαξία των αρμοδίων του Οργανισμού ν’ αποδεχθεί τις προτάσεις μας για μια ουσιαστική και ρεαλιστική λύση του προβλήματος των οφειλομένων εισφορών. Οι Επαγγελματίες και οι Έμποροι της περιοχής θέλουν να πληρώσουν τις οφειλές τους, αλλά αδυνατούν – ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟ.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ.
Και σίγουρα ΛΥΣΗ… ΔΕΝ δίνουν οι απειλές για ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ.
Γι αυτό Παρακαλούμε να επανεξετάσετε τις προτάσεις μας που αποτελούν και προτάσεις της Ομοσπονδίας μας και της Γ.Ε.Σ.Ε.Β.Ε.
Σχετικά με ρυθμίσεις ουσίας που μπορούν να πραγματοποιηθούν:
1. ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ (2) ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
2. ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ (ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ).
3. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΡΙΕΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, Ή ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΛΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ.
ΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ – ΜΗ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ…
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ !!!
ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ και ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
Ν. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ”
Παρόμοιες αντιδράσεις είχαν και άλλοι επαγγελματικοί, συνδικαλιστικοί και επιμελητηριακοί φορείς από όλη την Ελλάδα, που έφεραν ήδη τα πρώτα έστω και μικρά αποτελέσματα. Στις 6/9 ο Οργανισμός ανακοίνωσε τους ασφαλισμένους ότι “μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ρυθμίζοντας παράλληλα και τυχόν οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές χρονικού διαστήματος 1/1/2013 – 30/06/2013. Όσοι ασφαλισμένοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν την ανωτέρω δυνατότητα μπορούν να απευθυνθούν στο Περιφερειακό Τμήμα το οποίο ανήκουν.” Με τον τρόπο αυτό άρθηκε ένας σοβαρός αναιρετικός παράγοντας για την ρύθμιση των οφειλόμενων εισφορών, ωστόσο παραμένουν πολλά ακόμα προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο την λειτουργία των επιχειρήσεων που έχουν απομείνει, αλλά και του ίδιου του ΟΑΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου