Η Οδύσσεια ενός ασφαλισμένου του ΟΑΕΕ: Πτώχευσε, δεν τον διαγράφει ο ΟΑΕΕ και δεν του καλύπτει τις ιατρικές του δαπάνες!


Τα αυτονόητα ζητάει από το επί χρόνια ασφαλιστικό του ταμείο ένας 45χρονος καρδιοπαθής από τη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν βρίσκει το δίκιο του.

Ο εν λόγω ασφαλισμένος κήρυξε πτώχευση στην μικρομεσαία επιχείρηση την οποία διατηρούσε επί χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κατά συνέπεια αιτήθηκε διακοπής από τον ΟΑΕΕ.
Μάλιστα, μετά τη διακοπή του από τον ΟΑΕΕ, ο 45χρονος θα αναζητούσε μία άλλη οικονομικότερη επιλογή ασφάλισης, μιας και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Προς δυσάρεστη έκπληξή του, όμως, οι υπάλληλοι του Οργανισμού του απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αν πρώτα, δεν έχει ολοκληρωθεί κι η διαδικασία της διαγραφής από την Εφορία. Το ακόμη μεγαλύτερο παράδοξο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οτι, ο ΟΑΕΕ συνεχίζει να του χρεώνει κανονικά τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές χωρίς όμως να του καλύπτει τις δαπάνες υγείας.
«Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πτώχευσης της επιχείρησης μου – που μπορεί και να διαρκέσει 1-2 χρόνια - είμαι εγκλωβισμένος στον ΟΑΕΕ, πρέπει να πληρώνω από την τσέπη μου τις ιατροφαρμακευτικές μου δαπάνες, και θα επιβαρύνομαι συνεχώς με επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές που εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να καλύψω», τονίζει μιλώντας στην πρωινή ενημέρωση του radio1d.gr.
Μπλεγμένος στα γρανάζια του νόμου ο 45χρονος αναζητά τρόπο ώστε να μπορεί να καλύψει τα έξοδα για το βηματοδότη τον οποίο επιβάλλεται να τοποθετήσει και επίσης, να μπορεί να συνεχίσει να εξασφαλίζει τα προς το ζην για την πενταμελή οικογένεια του.
«Δεν κατηγορώ τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΕ που δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα μου αλλά το νομοθέτη που δεν έχει προβλέψει περιπτώσεις σαν τη δική μου, αλλά ούτε και τους υπεύθυνους των Υπουργείων που μπορούν να αναζητήσουν τώρα τις λύσεις», υπογραμμίζει.
Εμπόδια και δυστοκίες στις συναλλαγές τους με τον ΟΑΕΕ αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες ασφαλισμένοι, που πλέον αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο των κατασχέσεων της περιουσίας τους εξαιτίας των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το ταμείο.

πηγή: danioliptes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου